Paj med rödbetor, getost och lax

Få smaker gifter sig så bra tillsammans som rödbetor och getost! Det är en vinnande kombination som här, tillsammans med lax, utgör grunden i en matpaj. Med färdig pajdeg är denna rätt snabbt fixad och lagar sig själv i ugnen.

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Rulla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Nagga botten, förgrädda pajskalet 5–10 minuter.

Fördela Rostade rödbetor med rosmarin och spenat i pajskalet. Bryt Laxfilé i ugn med citron i bitar och smula getosten och strö över.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter tills pajen har stannat och fått fin färg.

Till servering: Servera med en grönsallad och strö gärna över pinjenötter.

Ingredienser

Paj

1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
500 g rostade rödbetor
65 g bladspenat
350 g ugnsbakad lax
200 g getost
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

65 g blandsallad
2 msk rostade pinjenötter

Etiketter:,